SchilderijCursist11.jpg
SchilderijCursist11.jpg
SchilderijCursist9.jpg
SchilderijCursist9.jpg
SchilderijCursist1.jpg
SchilderijCursist1.jpg
SchilderijCursist15.jpg
SchilderijCursist15.jpg
SchilderijCursist3.jpg
SchilderijCursist3.jpg
1/10

Naast mijn werk als illustrator en beeldend kunstenaar (afgestudeerd aan de Kunstacademie te Utrecht in 2005) geef ik sinds 2010 met veel plezier mijn kennis en vaardigheden door aan cursisten. 

 

Meedoen aan een van mijn cursussen, workshops of privé-lessen is een goede manier om lekker met je handen en niet met je hoofd bezig te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten, maar bovenal véél inspiratie op te doen. Cursisten 'out of the box' leren denken is wat mij erg boeit aan lesgeven. Ik leer je graag experimenteren met de leukste materialen en technieken. Keer op keer hoor ik van cursisten hoe heerlijk, verrassend 'anders' en bevrijdend zij dit vinden. Schilderen moet in de eerste plaats leuk zijn om te doen (en alleen zo word je er ook steeds beter in), dus spelenderwijs bouw je je schilderij op waarbij je leert hoe je spannende composities krijgt, over kleurgebruik en de kunst van het weglaten, vervormen en verrassen. We gaan nooit vanuit een meegenomen foto/plaatje werken, maar andersom. Eérst een boeiende ondergrond creëren met meerdere opbouwlagen, waarna je een abstracte vorm/lijn-compositie maakt of een onderwerp (vaak naar voorbeeld) in de achtergrond verwerkt.

 

Ik werk bewust met kleine groepjes van maximaal 6 personen 6 bij cursussen en workshops om intensieve, professionele begeleiding te kunnen geven.

U hoeft niets mee te nemen, niets op te ruimen en u gaat met iets moois en heel eigens naar huis. Daarnaast zorg ik bij de workshops altijd voor lekker gebak, een uitgebreide lunch en mini high-tea..!

 

Graag tot ziens bij een cursus, workshop of privé-les!

 

SCHILDERCURSUSSEN & WORKSHOPS

Foto Atelier

CURSUS 'SCHILDEREN VANUIT HET NIETS'

Vier keer per jaar, in jan, maart, juni/juli en oktober, organiseer ik 

cursussen getiteld 'Schilderen vanuit het niets'.

Deze cursus is zeer geschikt voor zowel mensen die zeggen “ik kan niet tekenen” als mensen die al jaren schilderen, maar het gevoel hebben te blijven hangen in vaste gewoontes en weleens hele nieuwe input kunnen gebruiken. 

We beginnen zonder vooropgezet plan een abstracte basis op te bouwen door te experimenteren met verschillende kleuren, structuren en materialen. Dit is de manier waarop ik zelf ook te werk ga.

Door middel van diverse leuke, korte, maar belangrijke oefeningen leer ik je een schilderij op te bouwen en inspiratiebronnen te vinden die je om gaat zetten tot een vormentaal en onderwerp voor je schilderij. Kleurgebruik en compositie komen hierbij ook uitgebreid aan bod.

 

Duur: 9 lessen van 2,5 uur

Aantal deelnemers: 4-6

Locatie: St. Janskerkstraat 86A, Arnhem

Kosten: 223,- (incl. materiaal, excl. doek)

LESDAGEN JUNI 2021:

Dinsdag - 9:30-12:00

Woensdag - 19:15-21:45

Donderdag - 10:00-12:30

Donderdag - 13:30-16:00

Vrijdag - 9:30-12:00

Zaterdag - 9:30-12:00

Er zijn nog plekken vrij, dus schrijf je zsm in!

Selectie werk cursisten

PRIVE-LES

Speciaal voor cursisten die meer verdieping willen geef ik privé-lessen.

Een uur lang gaan we effectief datgene behandelen waar jij vragen over hebt of wat je graag zou willen leren. Dit kan vanalles zijn:

-portrettekenen, 

-olieverf-schilderen, 

-de ins & outs van natekenen, 

-leren schaduw/lichtval maken met acryl/olieverf,  

-mixed-media (gels, pasta, gebruik van allerhande materialen en andere mediums (zelf meenemen)), 

-in een bepaalde stijl leren tekenen/schilderen (bv abstraheren à la Picasso/ Bracque of impressionistisch schilderen à la Monet..),

-etc etc..

Bespreek met mij vooraf je wensen, dan maak ik een plan hoe ik jou persoonlijk kan helpen! 

Duur: 60 minuten

Locatie: St. Janskerkstraat 86A, Arnhem

Kosten: 39,- (incl. materiaal, excl. eventueel doek)

Ook ik heb corona-maatregelen getroffen, vraag ernaar in een mailtje!

OlieverfCursisten.jpg

2-DAAGSE MASTERCLASS!

 

Voor wie kennis wil maken met een groot aantal mogelijkheden binnen de schilderkunst is deze tweedaagse masterclass een uitkomst!

We maken tijdens deze dagen een abstract schilderij vanuit de werkwijze van de cursus ‘Schilderen vanuit het niets’ gecombineerd met mixed media technieken! Acrylverf, gesso, pasta en allerhande (afval)materiaal als stukjes glas, plastic, kant, kartonnages en steentjes leer ik je geraffineerd te verwerken tot een spannend geheel! Tevens gaan we tussendoor zelf acrylvellen maken voor een bijzondere eyecatcher...

Beide dagen, met een week ertussen, zijn inclusief koffie/thee, gebak en lunch.

 

 

Duur: Beide dagen van 10:00-15:00 uur.

Aantal deelnemers: 4-6

Locatie: Atelier in Arnhem, St Janskerkstraat 86A

Kosten: 179,- (incl. materiaal en doek van 60x80 cm)

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, prikken we twee data. 

Voorbeeld cursist Masterclass
Voorbeeld cursist Masterclass
Voorbeeld cursist Masterclass
Voorbeeld cursist Masterclass

Plastic sinaasappeltrays, paaseipapiertjes, verroeste bierdopjes, gordijnringen, uiennetjes: Net als in mijn schilderworkshop 3D-schilderen leer ik u hoe deze afvalmaterialen om te toveren zijn tot uw eigen unieke en chique armband of halssieraad! Het is een stijl die ik in de loop der jaren zelf heb ontwikkeld en graag aan jullie prijsgeef!

Ik zorg uiteraard voor koffe, thee en lekkers tussendoor!

 

Heb je de eerste workshop gevolgd, dan kun je je opgeven voor een of meerdere vervolgworkshops waarin je weer andere, moeilijker sieraden leert maken. Want, zoals ik al suggereerde: 'Sieraden van afval' kent een wondere wereld waarin de mogelijkheden onuitputtelijk zijn!

 

 

 

Duur: Middagworkshop van 14:00-17:00 uur

Aantal deelnemers: 4-7

Locatie: Atelier St. Janskerkstraat 86A, Arnhem

Kosten: 45,- (incl. materiaal, koffie, thee en lekkers)

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn prikken we een datum.

 

WORKSHOP SIERADEN: 'DE WONDERE WERELD VAN...AFVAL!