SchilderijCursist11.jpg
SchilderijCursist11.jpg
press to zoom
SchilderijCursist9.jpg
SchilderijCursist9.jpg
press to zoom
SchilderijCursist1.jpg
SchilderijCursist1.jpg
press to zoom
SchilderijCursist15.jpg
SchilderijCursist15.jpg
press to zoom
SchilderijCursist3.jpg
SchilderijCursist3.jpg
press to zoom
1/10

Naast mijn werk als illustrator en beeldend kunstenaar (afgestudeerd aan de Kunstacademie te Utrecht in 2005) geef ik sinds 2010 met veel plezier mijn kennis en vaardigheden door aan cursisten. 

 

Meedoen aan een van mijn cursussen, workshops of privé-lessen is een goede manier om lekker met je handen en niet met je hoofd bezig te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten, maar bovenal véél inspiratie op te doen. Cursisten 'out of the box' leren denken is wat mij erg boeit aan lesgeven. Ik leer je graag experimenteren met de leukste materialen en technieken. Keer op keer hoor ik van cursisten hoe heerlijk, verrassend 'anders' en bevrijdend zij dit vinden. Schilderen moet in de eerste plaats leuk zijn om te doen (en alleen zo word je er ook steeds beter in), dus spelenderwijs bouw je je schilderij op waarbij je leert hoe je spannende composities krijgt, over kleurgebruik en de kunst van het weglaten, vervormen en verrassen. We gaan nooit vanuit een meegenomen foto/plaatje werken, maar andersom. Eérst een boeiende ondergrond creëren met meerdere opbouwlagen, waarna je een abstracte vorm/lijn-compositie maakt of een onderwerp (vaak naar voorbeeld) in de achtergrond verwerkt.

 

Ik werk bewust met kleine groepjes van 4 tot maximaal 7 personen om intensieve, professionele begeleiding te kunnen geven.

U hoeft niets mee te nemen, niets op te ruimen en u gaat met iets moois en heel eigens naar huis. Daarnaast zorg ik bij de workshops altijd voor lekker gebak, een uitgebreide lunch en mini high-tea..!

 

Graag tot ziens bij een cursus, workshop of privé-les!

 

SCHILDERCURSUSSEN & WORKSHOPS

Foto Atelier

CURSUS 'SCHILDEREN VANUIT HET NIETS'

Vier keer per jaar, in jan, maart, juni/juli en oktober, organiseer ik 

cursussen getiteld 'Schilderen vanuit het niets'.

Deze cursus is zeer geschikt voor zowel mensen die zeggen “ik kan niet tekenen” als mensen die al jaren schilderen, maar het gevoel hebben te blijven hangen in vaste gewoontes en weleens hele nieuwe input kunnen gebruiken. 

We beginnen zonder vooropgezet plan een abstracte basis op te bouwen door te experimenteren met verschillende kleuren, structuren en materialen. Dit is de manier waarop ik zelf ook te werk ga.

Door middel van diverse leuke, korte, maar belangrijke oefeningen leer ik je een schilderij op te bouwen en inspiratiebronnen te vinden die je om gaat zetten tot een vormentaal en onderwerp voor je schilderij. Kleurgebruik en compositie komen hierbij ook uitgebreid aan bod.

 

Duur: 9 lessen van 2,5 uur

Aantal deelnemers: 4-7

Locatie: St. Janskerkstraat 86A, Arnhem

Kosten: 225,- (incl. materiaal, excl. doek)

LESDAGEN OKTOBER 2021:

Dinsdag - 9:30-12:00

Woensdag - 19:15-21:45

Donderdag - 10:00-12:30

Donderdag - 13:30-16:00

Vrijdag - 9:30-12:00

Zaterdag - 9:30-12:00

Er zijn nog maar een paar plekken vrij, dus schrijf je zsm in!

Selectie werk cursisten
Screenshot 2021-07-22 at 20.42.44.png

WORKSHOP 'PORTRETKUNST'

Geen klassiek realistisch portret, maar een modern popart-achtig assemblage-werk à la Raysse (1936) gaan we tijdens deze workshopdag maken. Deze bekende franse kunstenaar haalde zijn onderwerpen meestal uit modemagazines en maakte er kleurrijke assemblages van. Wij gaan werken met acryl, ecoline, krijt en stift, passen grafische elementen toe en verwerken er naar wens zelf meegenomen kleine objecten (droogbloemen, knopen, linten, stukjes papier/brieven e.d) in.

 

Doel: Naast een pakkend modern eigen schilderij mee naar huis nemen leer je ‘out of the box’ denken en de werkelijkheid te vervormen op meerdere manieren.
Wanneer: notk
Duur: 10-16 u

Locatie: St. Janskerkstraat 86A, Arnhem
Kosten: 85,- 
Inbegrepen: Alle materialen en doek à 40x50 cm, koffie/thee/lekkers en lunch.

Screenshot 2021-07-26 at 21.05_edited.png

WORKSHOP 'DE KUNST VAN ABSTRACT SCHILDEREN'

Een drietal abstracte schilderijen


Abstract schilderen, hoe begin je hier nou aan? 

We gaan op 3 verschillende manieren een abstract schilderij maken (je begrijpt het goed, je neemt na deze workshop 3 doeken mee naar huis;)). De 3 focuspunten zijn kleur, textuur en vorm. We gaan hierbij oa werken aan harde en zachte kleurmengingen, abstrahering, gebruik van kwast en spatel, zand, folie, textiel en modelling paste.
Stap voor stap doe ik alles voor en mogen jullie mij dus gewoon nadoen om in 1 dag zo snel en goed mogelijk tot juiste composities en balans in kleur, textuur en vorm te komen. Je wordt vele inzichten en technieken wijzer!

Wanneer: 16 Augustus, 11 en 24 September of nog notk met de datumprikker.
Tijd: 10-16 u
Kosten: 95,- 
Inbegrepen: Alle materialen en 3 doeken à 30x40 cm, koffie/thee/lekkers en lunch.

ZOMERWORKSHOP 'DE NATUUR IN!'

Wil je lekker buiten creatief bezig zijn, kom dan naar Landgoed Warnsborn in Arnhem!

Er zijn daar een aantal heel mooie plekken waar we met een dummy (schetsboek) gaan zitten. Ik laat jullie met stift, krijt, potlood, inkt en collage werken en adhv opdrachten telkens op een andere manier de omgeving benaderen.
Tip: Naderhand kun je lekker koffie drinken op het terras van Hotel-Restaurant Groot Warnsborn;)

Doel: Leren kijken en ‘out of the box’ denken en doen. Het gaat dus juist niet om realistisch natekenen, maar om inzicht te krijgen in verschillende kunstzinnige benaderingen van je onderwerp.
Wanneer: 26 Augustus of nog notk met de datumprikker.
Tijd: 10-14 u
Kosten: 57,- 
Inbegrepen: Alle materialen, dummy met harde kaft, sapje en lekkers. Neem zelf een broodje oid mee voor de lunch!

2-DAAGSE MASTERCLASS!

 

Voor wie kennis wil maken met een groot aantal mogelijkheden binnen de schilderkunst is deze tweedaagse masterclass een uitkomst!

We maken tijdens deze dagen een abstract schilderij vanuit de werkwijze van de cursus ‘Schilderen vanuit het niets’ gecombineerd met mixed media technieken! Acrylverf, gesso, pasta en allerhande (afval)materiaal als stukjes glas, plastic, kant, kartonnages en steentjes leer ik je geraffineerd te verwerken tot een spannend geheel! Tevens gaan we tussendoor zelf acrylvellen maken voor een bijzondere eyecatcher...

Beide dagen, met een week ertussen, zijn inclusief koffie/thee, gebak en lunch.

 

 

Duur: Beide dagen van 10:00-15:00 uur.

Aantal deelnemers: 4-6

Wanneer: nota

Locatie: Atelier in Arnhem, St Janskerkstraat 86A

Kosten: 179,- (incl. materiaal en doek van 60x80 cm)

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, prikken we twee data. 

Voorbeeld cursist Masterclass
Voorbeeld cursist Masterclass
Voorbeeld cursist Masterclass
Voorbeeld cursist Masterclass

PRIVE-LES

Speciaal voor cursisten die meer verdieping willen geef ik privé-lessen.

Een uur lang gaan we effectief datgene behandelen waar jij vragen over hebt of wat je graag zou willen leren. Dit kan vanalles zijn:

-portrettekenen, 

-olieverf-schilderen, 

-de ins & outs van natekenen, 

-leren schaduw/lichtval maken met acryl/olieverf,  

-mixed-media (gels, pasta, gebruik van allerhande materialen en andere mediums (zelf meenemen)), 

-in een bepaalde stijl leren tekenen/schilderen (bv abstraheren à la Picasso/ Bracque of impressionistisch schilderen à la Monet..),

-etc etc..

Bespreek met mij vooraf je wensen, dan maak ik een plan hoe ik jou persoonlijk kan helpen! 

Duur: 60 minuten

Locatie: St. Janskerkstraat 86A, Arnhem

Kosten: 39,- (incl. materiaal, excl. eventueel doek)

OlieverfCursisten.jpg