top of page
Foto Lora Harreveld

Lora Harreveld (1982)

 

Na het atheneum ben ik naar de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) gegaan voor de opleiding 'Illustratieve Vormgeving'. Sinds mijn afstuderen in 2005 werk ik nog af en toe in opdracht, maar ben ik me vooral gaan toeleggen op het maken van schilderijen vanuit mijn eigen gevoel en ideeën en ben ik daarnaast docent in de schilderkunst.

 

Ik werk vanuit de sterke behoefte een wereld ingezogen te worden waarin een bepaalde beleving wordt opgeroepen en grote contrasten tot uiting komen. Contrasten tussen donker en licht, verfijnd en ruw, chaos en rust, die onbewust laten zien hoe ik in het leven sta en tegen de maatschappij aankijk.

Schilderen met alleen acryl- en olieverf is voor mij niet genoeg,

ik laat delen van mijn schilderijen er letterlijk uitsteken met verschillende (afval)materialen om de ontstane sfeer nog 

intenser, spannender en tastbaar te maken. Om dezelfde reden werk ik ook het liefst zo groot mogelijk. Hoe meer het werk de ruimte inneemt, hoe meer ik kan worden opgeslokt in de sfeer ervan.

Verstilde beelden uit veelal sprookjesachtige films bieden mij inspiratie en een uitgangspunt. Ik hou van spannende sferen, mysterieuze objecten, bouwsels en spelingen met diepe schaduwen en helder licht. Op de momenten dat ik boeiende kleuren, lijnenspellen, vormen of sferen zie pauzeer ik de film en maak er foto's van. Deze ‘filmstills’ vertaal ik naar mijn doek, gecombineerd met andere filmstills of inspiratiemateriaal en mijn eigen gewenste toevoegingen tot er een nieuwe, intense, abstract-figuratieve wereld ontstaat.

 

 

 

 

bottom of page