top of page

Naast mijn werk als illustrator en beeldend kunstenaar (afgestudeerd aan de Kunstacademie te Utrecht in 2005) geef ik sinds 2010 met veel plezier mijn kennis en vaardigheden door aan cursisten. 

 

Meedoen aan een van mijn cursussen, workshops of privé-lessen is een goede manier om lekker met je handen en niet met je hoofd bezig te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten, maar bovenal véél inspiratie op te doen. Cursisten 'out of the box' leren denken is wat mij erg boeit aan lesgeven. Ik leer je graag experimenteren met de leukste materialen en technieken. Keer op keer hoor ik van cursisten hoe heerlijk, verrassend 'anders' en bevrijdend zij dit vinden. Schilderen moet in de eerste plaats leuk zijn om te doen (en alleen zo word je er ook steeds beter in), dus spelenderwijs bouw je je schilderij op waarbij je leert hoe je spannende composities krijgt, over kleurgebruik en de kunst van het weglaten, vervormen en verrassen. We gaan nooit vanuit een meegenomen foto/plaatje werken, maar andersom. Eérst een boeiende ondergrond creëren met meerdere opbouwlagen, waarna je een abstracte vorm/lijn-compositie maakt of een onderwerp (vaak naar voorbeeld) in de achtergrond verwerkt.

 

Ik werk bewust met kleine groepjes van 4 tot maximaal 7 personen om intensieve, professionele begeleiding te kunnen geven.

 

Graag tot ziens bij een cursus of workshop!

 

SCHILDERCURSUSSEN & WORKSHOPS

Foto Atelier

CURSUS 'SCHILDEREN VANUIT HET NIETS'

Vier keer per jaar, in jan, maart, juni/juli en oktober, organiseer ik 

cursussen getiteld 'Schilderen vanuit het niets'.

Deze cursus is zeer geschikt voor zowel mensen die zeggen “ik kan niet tekenen” als mensen die al jaren schilderen, maar het gevoel hebben te blijven hangen in vaste gewoontes en weleens hele nieuwe input kunnen gebruiken. 

We beginnen zonder vooropgezet plan een abstracte basis op te bouwen door te experimenteren met verschillende kleuren, structuren en gereedschappen. Dit is de manier waarop ik zelf ook te werk ga.

Door middel van diverse leuke, korte, maar belangrijke oefeningen leer ik je een schilderij op te bouwen en inspiratiebronnen te vinden die je om gaat zetten tot een vormentaal en onderwerp voor je schilderij. Kleurgebruik en compositie komen hierbij ook uitgebreid aan bod.

 

Duur: 9 lessen van 2,5 uur

Aantal deelnemers: 4-7

Locatie: St. Janskerkstraat 86A, Arnhem

Kosten: 239,- (incl. materiaal, excl. doek)

LESDAGEN:

Dinsdag - 9:30-12:00

Dinsdag - 19:15-21:45

Woensdag - 9:30-12:00

Donderdag - 10:00-12:30

Vrijdag - 9:30-12:00

Zaterdag - 9:30-12:00

Geef je voorkeursdag(en) door, dan hoor je zsm of dit mogelijk is.

(Ik reageer áltijd, dus mocht je binnen 3 dagen niet van me gehoord hebben, is er wellicht iets mis gegaan met de mail..!)

Selectie werk cursisten

WORKSHOP 'MODERN PORTRET ‘

Tijdens deze workshop gaan we een experimentele ondergrond maken met fel kleurgebruik, collagetechnieken, grafische effecten en spuitbussen. Vervolgens zetten we er met de beamer een vrouwportret op (neem evt zelf een (uitgeprint of uit tijdschrift) plaatje mee) die we half over de ondergrond schilderen met acrylverf en stiften.
De dag duurt van 10-16 uur, is inclusief een lekkere lunch, koffie/thee en lekkers en een doek van 50x70 (of tegen meerprijs v 5,- 60x80). De kosten bedragen 97,-.

 


Wanneer: notk
Duur: 10-16 u

Locatie: St. Janskerkstraat 86A, Arnhem
Kosten: 97,- 
Inbegrepen: Alle materialen en doek à 50x70 cm, koffie/thee/lekkers en lunch.

Screenshot 2021-07-22 at 20.42.44.png
Screenshot 2021-07-26 at 21.05_edited.png

WORKSHOP 'DE KUNST VAN ABSTRACT SCHILDEREN'

Een drietal abstracte schilderijen


Abstract schilderen, hoe begin je hier nou aan? 

We gaan op 3 verschillende manieren een abstract schilderij maken (je begrijpt het goed, je neemt na deze workshop 3 doeken mee naar huis;)). De 3 focuspunten zijn kleur, textuur en vorm. We gaan hierbij oa werken aan harde en zachte kleurmengingen, abstrahering, gebruik van kwast en spatel, zand, folie, textiel en modelling paste.
Stap voor stap doe ik alles voor en mogen jullie mij dus gewoon nadoen om in 1 dag zo snel en goed mogelijk tot juiste composities en balans in kleur, textuur en vorm te komen. Je wordt vele inzichten en technieken wijzer!

Wanneer: notk
Tijd: 10-16 u
Kosten: 97,- 
Inbegrepen: Alle materialen en 3 doeken à 30x40 cm, koffie/thee/lekkers en lunch.

2-DAAGSE MASTERCLASS!

 

Voor wie kennis wil maken met een groot aantal mogelijkheden binnen de schilderkunst is deze tweedaagse masterclass een uitkomst!

We maken tijdens deze dagen een abstract schilderij vanuit de werkwijze van de cursus ‘Schilderen vanuit het niets’ gecombineerd met mixed media technieken! Acrylverf, gesso, pasta en allerhande (afval)materiaal als stukjes glas, plastic, kant, kartonnages en steentjes leer ik je geraffineerd te verwerken tot een spannend geheel! Tevens gaan we tussendoor zelf acrylvellen maken voor een bijzondere eyecatcher...

Beide dagen, met een week ertussen, zijn inclusief koffie/thee, gebak en lunch.

 

 

Duur: Beide dagen van 10:00-15:00 uur.

Aantal deelnemers: 4-6

Wanneer: nota

Locatie: Atelier in Arnhem, St Janskerkstraat 86A

Kosten: 179,- (incl. materiaal en doek van 60x80 cm)

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, prikken we twee data. 

Voorbeeld cursist Masterclass
Voorbeeld cursist Masterclass
Voorbeeld cursist Masterclass
Voorbeeld cursist Masterclass
bottom of page