top of page

UNIEKE MUURSCHILDERING IN UW HUIS, WINKEL OF BEDRIJF!

 

Muren zijn er zat in elk huis/gebouw. Keuze in verfkleuren om uw muren mee te verfraaien is er ook in overvloed. Maar wat dacht u van een muur beschilderd in meerdere kleurtinten opgebracht door middel van verschillende technieken? En hoe bijzonder is het om zo een hele muur ter plekke door een professioneel kunstenaar te laten beschilderen?

OVER HET ONTSTAAN VAN DIT CONCEPT

 

Meerdere kunstenaars maken muurschilderingen, maar voornamelijk voor kinderkamers, hele figuratieve 'streetart'-schilderingen of hyperrealistische doorkijkjes. Ik wilde wat anders..iets dat opvalt, maar niet allesbepalend is voor de rest van het interieur.

 

 

Bij het kopen van ons huidige huis zocht ik naar een leuk kleurtje voor verschillende muren, maar ik besefte me dat ik het eigenlijk zo saai vind om maar één effen kleur te gebruiken!

Oude, verweerde muren in bijvoorbeeld zo'n fraai monumentaal pand heb ik altijd ontzettend mooi gevonden. Dát wilde ik, maar dan in een modern jasje om het ook in een Hollands huis te laten passen. Op internet vond ik fotobehang van verweerde muurstructuren, maar dit vond ik te goedkoop ogen, mede door de zichtbare naad tussen de banen. Ik besloot mijn eigen schildertechnieken toe te passen op de woonkamermuur. En met succes naar eigen en andermans mening, het is een echte eye catcher geworden en past perfect bij de rest van het interieur! Het oogt warm, sfeervol en modern en het is heel leuk om zo'n totaal andere sfeer te creeëren, dus ik dacht; dit wil ik vaker doen, dit moeten meer mensen weten! 

Inmiddels heb ik meerdere muren een metamorfose gegeven en kunt u de resultaten ervan zien op deze pagina.

 

WERKWIJZE

WEET U HET AL?

 

U kunt natuurlijk al direct een voorkeur hebben voor één van de uitvoeringen op deze pagina. Elke uitvoering heeft een eigen werkwijze met een bijbehorende naam die u aan mij kunt doorgeven. Zo heb je bijvoorbeeld 'Cloudy' of 'Tiles'.

De kleuren zijn natuurlijk helemaal naar smaak aan te passen. Ook dit kunt u aangeven als u het al weet.

Na ook de vermelding van de hoeveelheid vierkante meters van de betreffende muur/muren en de adresgegevens stuur ik u de offerte van het totale bedrag incl evt reiskosten.

 

 

 

WEET U HET NOG NIET ZEKER?

 

Wilt u graag de sfeer in een ruimte omtoveren, maar weet u nog niet zeker wat goed zou passen, dan denk ik met alle plezier met u mee. Stuur in dit geval een zo duidelijk mogelijke foto van de muur inclusief de directe omgeving, dan zal ik de twee meest geschikte uitvoeringen en kleurkeuzes op de muur in de foto verwerken en naar u opsturen. Let wel; dit is een 'schets'. De muur zal er uiteindelijk niet exact hetzelfde uit gaat zien, omdat ik uit losse hand en op gevoel te werk ga. Dit maakt ook dat alle muren die ik beschilder uniek zijn. Niemand zal ooit dezelfde muur hebben als u!

 

 

 

DE DAG ZELF

 

Op de afgesproken dag kan ik rond 9:00/9:30 uur beginnen, een beetje afhankelijk van de reistijd. Muurschilderingen tot 9 m2 kan ik in 1 dag afronden, dan ben ik voor 17:00 klaar. *

 

Allereerst zal ik alles netjes met afplaktape beplakken wat niet meegeschilderd gaat worden en de vloer afdekken met afdekfolie. Aan u wil ik vragen alle spullen voor de muur weg te halen en een trapje of ladder klaar te zetten zodat ik goed bij de bovenkant van uw muur kan komen (Ik werk heel netjes, maar eventuele vlekjes zal ik naderhand van het trapje/ladder verwijderen). Ook zou ik u willen vragen om de muur voor de zekerheid even met een natte lap af te nemen of als hij ietwat vettig of vies is (in en rond de keuken bijv) met een mengsel van water en ammonia schoonmaken.

 

U hoeft niet thuis te blijven, maar als u dat wel doet, kan ik op een zeker moment de vorderingen laten zien waarop u eventueel nog kunt aangeven of het naar uw smaak bijvoorbeeld nog iets voller of rustiger mag worden. *

 

 

 

MATERIAAL

 

Ik werk met verf op waterbasis. Dit is snel droog en reukloos, zodat u 's avonds meteen weer de ruimte kunt inrichten en gebruiken. De muur kan ook altijd als het nodig is met een vochtig doekje afgenomen worden.

 

PRIJSINDICATIE

Het is prettig om vooraf al te weten waar u aan toe bent als u interesse hebt in een muurschildering. Ik wil hier daarom zo duidelijk mogelijk in zijn, zodoende reken ik voor de stijl die ik voornamelijk toepas (te zien op deze pagina) 60,- per m2. Dit is inclusief btw en materiaalkosten en excl evt reiskosten (buiten Arnhem).

 

Eigen ideeën voor een muurschildering mag u altijd aan mij voorleggen. Mocht deze duidelijk meer tijd vergen, dan zal ik hiervoor een offerte maken met een meerprijs.

VEELGESTELDE VRAGEN

 

 

* Wat als de muur groter is dan 9 m2?

ls de muur tussen de 9 en 11 m2 is kan ik evt na vijven doorwerken tot een uur of 6/7. Indien de muur groter is dan 11 m2, dan zullen we een tweede dag moeten afspreken, zeker als het vroeg donker is. 

 

* Kan ik ook nog wijzigingen aangeven als de muurschildering klaar is?

Ziet u de schildering pas als ik net de laatste hand eraan heb gelegd en hebt u dan nog een wens als 'hier en daar mag het iets rustiger/drukker', dan neem ik een extra uur voor mijn rekening om dit uit te voeren. Is het een grotere aanpassing dan worden extra uren in rekening gebracht à 35,- per uur en zullen we ter plekke moeten overleggen of er nog tijd op de dag zelf is of dat er een andere dag geprikt moet worden.

 

* Is elke muur geschikt?

Het liefst werk ik op een gladde muur die al een keer gesaust is en een lichte kleur heeft. Is dit niet het geval, dan hoor ik graag van tevoren wat voor muur het is.

Indien de muur een erg zuigende ondergrond heeft (dit kunt u testen door een natte spons ertegenaan te houden en er licht in te knijpen. Als het in straaltjes langs het oppervlak glijdt is de ondergrond goed) zal de muur eerst met voorstrijkmiddel beschilderd moeten worden. Het handigst en voordeligst is als u dit zelf doet. Het middel moet namelijk een nachtje drogen, het kan dus niet op dezelfde dag als het beschilderen van de muur. Als u toch liever wilt dat ik het doe komt er 95,- bij het totaalbedrag bij excl reiskosten.

 

 

bottom of page